XCOM: Enemy Within DLC magyarítás

Elkészült az XCOM: Enemy Within DLC magyarítása. DLC-ről lévén szó, az alapjáték magyarításcsomagja került frissítésre az új DLC tartalmával (és volt néhány javítás az alapjáték és a Slingshot DLC szövegeiben is), ami továbbra is a Magyarítások Portál Enemy Unknown letöltési oldaláról érhető el.

37 hozzászólás a(z) “XCOM: Enemy Within DLC magyarítás” bejegyzéshez

 1. Sziasztok!
  Megoldható lenne egy exe nélküli, nyers magyarítás ? Mert én linuxon szeretném játszani, és nem szeretnék szórakozni azzal, hogy kinyerem a fájlokat :)

  • Mi meg azzal nem szeretnénk szórakozni, hogy kitaláljuk, hogy lehet valamit telepíteni egy olyan rendszerre, amit nem látunk. Az XCOM pont nem egy egyszerű eset, még Windowson is elég macerás ráerőltetni a magyarítást, nem csak annyi, hogy belehajigálom a fájlokat, és kész. Pont azért kell hozzá a futtatható telepítő, hogy elvégezze, amire a felhasználók fele képtelen lenne (tapasztalat), a másik fel meg inkább meg se próbálná.

  • Azért ez a fajta arrogancia és lenézés több mint felháborító. Félre ne értsetek, köszönjük a fordítást, egészen szép munka, és hasznos is, ezzel semmi baj nincs, de az a fajta leszaromság, hogy aki nem Win alatt játszik, az kb. dögöljön meg, az kicsit erős. Nettó 5 percbe telt kitotózni hol vannak a könyvtárak amibe be kell másolni a cuccot.

   Szóval a kérdezőnek segítve:

   Amennyiben eredeti steam-es a játékod, ez a teendőd. Az exe-t wine-al futtatod, kicsomagoltatod vele bárhová, majd a kapott könyvtárakat a következőképp másolod bármelyik kétpaneles fájlkezelővel. Én doublecommandert használtam.

   *****************************************
   /DLC/PCConsole/ tartalát ide másolni

   /home/FELHASZNÁLÓ/.steam/steam/steamapps/common/XCom-Enemy-Unknown/xcomgame/dlc/pcconsole/dlc_day060/config/

   /home/FELHASZNÁLÓ/.steam/steam/steamapps/common/XCom-Enemy-Unknown/xcomgame/dlc/pcconsole/dlc_packin/config/

   ***************************************
   Localization/INT/ tartalmát ide másolni

   /home/FELHASZNÁLÓ/.steam/steam/steamapps/common/XCom-Enemy-Unknown/xcomgame/localization/int/

   Ennyi
   Üdv

   • Bocsánat, egy könyvtár kimaradt a txt-mből ahová mentettem. :)
    Van még egy XEW könyvtár is amit ide kell

    ***************************************
    XEW Tartalmát ide másolni

    /home/FELHASZNÁLÓ/.steam/steam/steamapps/common/XCom-Enemy-Unknown/xew/xcomgame/localization/int/

    Na, így teljes, ha megvan a DLC is

   • Aki egyébként is Linuxot használ, annak tényleg lehet, hogy 5 perc lenne. Csakhogy egyikünk sem azt használ, így előbb kéne hozzá egy gép, vagy legalább egy új merevlemez, vagy legalább egy üres partíció, amire lehet Linuxot telepíteni (miután kitaláltuk, hogy egyáltalán melyiket, honnan, hogyan), majd gyorsan megtanulni, hogy kell konfigurálni, frissíteni stb. majd telepíteni rá Steamet, majd a játékot, mindezek után megnézni, hogy kell a magyarítást ráfaragni, és végül mehet az egész a kukába, mivel egyébként semmi szükségünk erre az egész hóbelevancra.

   • Bocsi, bocsi, kedves Zoli, lehet, hogy neked ez jött le, de ne hidd, hogy az arrogancia és leszaromság miatt szartuk le a Windowson kívüli világot, és benne magas fokú arroganciával külön téged, illetve az eredeti kérdezőt. Sima technikai oka van/volt ugyanis. Jelesen (minő ármány és cselszövés!) az, amit Mr. Fusion fentebb világosan leírt, miszerint nincs hozzáférésünk semmilyen Linuxhoz, valamint hogy ennél a játéknál a futtatható állományhoz is hozzá kell nyúlni. Be kell látnod, hogy Linux és wine nélkül te sem tudtad volna kisakkozni a megoldást (aminek megkeresését és itteni közzétételét ezúton is megköszönjük neked).

    • Bocsánat lehet, hogy kicsit indulatosabb voltam elsőre, mint az indokolt lett volna, csak rettentően dühít, ha windowson kívül “nem létezik semmi”.

 2. Sziasztok! Tudna nekem valaki segíteni ,hogy hol tudnám letőlteni az Enemy Within-hez a magyarítást? Mert a magyarítások portált nem találni :( Előre is köszi!

  • Ahogy az a főoldal tetején is olvasható, az MP leállása miatt (szinte) minden magyarítás oldalára került alternatív letöltési hely, így az XCOM-hoz is.

   • Az alapjáték 1001 helyen fellelhető, de a within honosítása még itt a készítők oldalán sem, szóval biztos van alternatív elérés, csak rohadt jól el van rejtve!

    • El is olvastad a hírt itt fent, illetve megnézted, mi van a játék oldaláról linkelve?

     Gyengébbek kedvéért idéznék: “az alapjáték magyarításcsomagja került frissítésre az új DLC tartalmával”, a kiadási megjegyzésekben ott van, hogy az EW tartalmával frissítve, valamint a telepítő neve is “XCOMEUEWHU”, jelzendő, hogy az alapjáték és az EW is benne van.

     Nem tudom, ennél többet mit tudnánk még tenni, hogy a súlyos szövegértési nehézségekkel küzdőknek is érthető legyen…

 3. Sziasztok! Nekem az lenne a kérdésem a magyarosítás telepítésekor melyik mappát kell kijelölnöm, mert nem sikerül, folyton egy exe fájlt hiányol. Nekem csak az 1.10 verzió van meg, esetleg régebbi verziót szükséges telepíteni?

 4. Sziasztok.

  Nekem az lenne a problémám, nézegettem, kerestem gugliba de nem találtam semmi…
  Remélem ti tudtok…
  Fel telepítem a Xcom Enemi Whitin-get és hibával kidob, meg müködése leált…
  Az Enemy unknovn simán megy a gépemen…

  Köszi előreis..

   • Üdv! Megoldódott. Szedd le a magyarítást, telepítsd újra. A végén, amikor kérdezi hogy a magyarra rajzolt betűkészletet telepítse-e, vedd ki a pipát. Utána nekem működött. Remélem neked is fog.

   • Na, ezt viszont nem jeleztük külön: az alap XCOM játékmotorjába belebuheráltak az EW megjelenése környékén, amitől a korábbi megoldás a karakterkészlet javítására működésképtelenné vált.

    Ha valakinek megvan archívumban a régi (EW nélküli) magyarítás, az már nem fog működni az alap XCOM-on sem, mindenképp a legújabb telepítőt kell használni, és az majd eldönti, hogy mit és hogyan kell telepíteni (az XCOM-hoz már nem is ajánlja fel a karakterjavítást, mivel már nem megoldható).

 5. Nekem az lenne a problémám, hogy hiába lett letöltve a magyarosítása a Withinnek, nem lett magyar nyelvü az egész játék csak az unknow-os részek! Le kell törölni esetleg az unknow magyarosítást, és csak a Withines felrakni?

  • Igen, könnyen lehet, hogy azzal megoldódik. Minden frissítés illetve változtatás előtt érdemes eltávolítani a magyarítást, és utána újra feltenni (ha lehet). Ez általánosságban minden játékra és magyarításra igaz. Ahol a játék készítőinek tudta nélkül utólag hegeszt valamit a rendszerbe az ember (a magyarítás többnyire így megy), ott ilyen jellegű gondok adódhatnak. És a fejlesztők ráadásul még egyre inkább meg is nehezítik a „külsős” változtatásokat.

 6. BÚÉK mindenkinek !
  Elösször is köszönöm a fordítást ! Nálam is a Devil által megnevezett hiba jött elő, valakinek sikerült megoldást találnia vagy csak mi vagyunk ezzel?
  segítséget előre is köszönöm .

 7. Nekem nem tölti be a mentéseimet arra hivatkozva, hogy hiányzik a “slingshot pack” és az “elite soldier pack”!
  Mi lehet a gond? nem szeretném újrakezdeni :S Azért köszi a fordítást!

  • Problémát megoldottam. Töröltem a magyarítást, visszaraktam az 1.03-at. Sajnos nekem nem támogatja a Uknown korábbi magyarítással készült mentéseit :\

  • Hümm… Ez alapján úgy tűnik, hogy ellenőrzi a szövegfájlok változatlanságát, és mivel egy-két betű változott (gépelési hibákat javítottunk) némelyik régi fájlban, megbuknak a teszten. Persze ez csak spekuláció. Nekem a v1.03 idején írt hasonlókat, de sajnos már nem emlékszem semmilyen részletre ezzel kapcsolatban.

   Ha a régi magyarítással jól megy, akkor ezt úgy (elvileg) végig tudod játszani, aztán a Withint már a v1.10-zel tolhatod, vagy legalábbis ez lenne az ideális eset.

   • Köszönöm a választ! Amit érdekesnek tartok, hogy nem minden verziónál van ez, ugyanis egy barátomnak másik verzióval tökéletesen működik mindkét játék! (az én verzióm egyben van az kiegészítőkkel) Kellemes ünnepeket mindenkinek :)

  • Lehet az EW-t valahogy az alapjáték telepítési könyvtárán kívülre (vagy azon belülre, de nem az alapértelmezett névvel) telepíteni? Mert ez kb. csak akkor fordulhat elő, ha az EW fájljai nem ott vannak, ahol lenniük kellene; az alapjáték könyvtárán belül egy XEW nevű alkönyvtártól lefelé.

    • Közben megnéztem, és jó helyre telepítettem, mert az XEW/XComGame/Localization mappába csinált egy INTHUNbak mappát(gondolom a magyarítás eltávolítása esetére), de az INT mappába lévő szövegek ugyanúgy angolok maradtak.

    • Újra letöltöttem a magyarítást és most működik. Nagyon szépen köszönöm. 😀

  • De az Enemy Within magyar lett? 😮

   Esetleg próbáld meg azt, hogy olyan helyre telepíted (pl. egy új mappába), ahol a játék biztosan nincs, nem törődve a telepítőprogram figyelmeztetésével. Így az új helyen előállt fájlokból lehet pótolni, ami valami miatt nem változott magyarra. (A játék illetve a Steam nem futott telepítéskor? A játék felhasználójaként voltál belépve? Eltávolítottad az esetleg fent lévő régebbi magyarítást?)

   • Most már minden ok, nem tudom korábban miért nem volt jó, mert többször is megpróbáltam. Letöltöttem újra, töröltem a dokumentumokból az xcom mappákat és az INTHUNbak mappát a magyarítás eltávolítása után és most már megy. :)

    • Akkor jó, ennek igazán örülök. Úgy látszik, arra járt egy helyváltoztató anomália a S.T.A.L.K.E.R.-ből. :)

     Jó szórakozást a játékhoz!

   • Megpróbáljuk megoldani? A hasonló (vagy talán ugyanolyan) hibajelenség miatt kezdetnek nézd meg azt, amit Zsoltnak írtam, hátha lesz valami eredménye.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>