Bastion logo

Ez azon kevés magyarításaink egyike, melyeket előzetesen nem terveztünk; az ötlet váratlan hirtelenséggel, több hónappal a játék PC-s (de legalábbis Steames) megjelenése után született.

További érdekességek e magyarítás készítéséről...

Fordítási szempontból a legnagyobb kihívást a már az irodalmiság határát súroló nyelvezet reprodukálása, és a játék világához kitalált egyedi helyszínek, tárgyak és lények neveinek, ezúttal a kifejezés legszorosabb értelmében vett „magyarítása” jelentették. A játék történetének súlya és hordereje szinte kényszerítettek arra, hogy a szöveg legkisebb árnyalatait, érzelmi töltését is igyekezzünk a lehető legjobban visszaadni, mert a Bastiont igen jelentős mértékben története és narrációja teszik különleges játékká, így a szokásosnál is fontosabb volt a „fordítási veszteség” minimálisra csökkentése.

Technikailag, a szokásos karakterkészlet-problémán kívül, nem akadtak különösebb nehézségek; a nyelvenként elkülönített egyszerű szövegfájlokból dolgozó játék meglehetősen fordításbarátnak bizonyult.Letöltés

Név: Bastion magyarítás (setup-bastionhu-v1.00.zip, 2,2 MB)
Letöltési hely: Magyarítások Portál
Alternatív letöltési hely
Kiadás ideje:
2012. február 1. – v1.0 (További információ)
  • A játék teljes feliratozása magyar.
  • A Bastion zenéinek dalszövege angolul és magyarul.

Visszajelzés

Az oldal alján levő Hozzászólás funkcióval küldhetsz a magyarítással kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket, hibajelzéseket.

6 hozzászólás a(z) “Bastion” bejegyzéshez

    • Elvileg verziófüggetlennek kellene lennie, az fordulhat esetleg elő, hogy a telepítőnek “meg kell mutatni” a játék telepítési könyvtárát, ha magától nem találja meg.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>