A Kordonnál még megvolt…

…nem is értem, hogy veszthettem el egy komplett Rendellenes Zónát. Még jó, hogy valaki megtalálta, és volt olyan becsületes, hogy leadta. Bár szerintem néhány képződmény hiányzik, de hát, tudjuk, hogy a sztalkerek azokat szeretik zsebre vágni, szóval biztosan ők voltak.

Megkezdődött a S.T.A.L.K.E.R. – Lost Alpha magyarítása. A tervek szerint ugyanúgy teljes magyarítást szeretnénk készíteni, mint az SoC és a CoP esetében: az alapszöveg mellett minden egyéb, angolul elhangzó beszéd is feliratozást kap majd.

Bár az alap szövegkészlet nagyjából kétharmada megegyezik az SoC szövegeivel, az új szövegek mellett sok apró módosítás történt az alapjátékból átvettekben is, amihez hozzájön még a kiegészítő feliratozáshoz elkészítendő szövegmennyiség is, így hosszú átfutási időre lehet számítani. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy nagyjából fél távnál lesz egy másik munkánk is, amire már majd egy éve fenjük a fogunkat, és ami így sajnos legjobb esetben is több hetes késést fog eredményezni.

10 hozzászólás a(z) “A Kordonnál még megvolt…” bejegyzéshez

  • Köszi, fel is riadtunk, és pánikszerűen nekiláttunk a kiadás előkészítésének. Bár terveztünk egy kis meglepetést Dezzel, végül leginkább mi lepődtünk meg, hogy (valószínűleg idő hiányában) mégsem került bele a magyar nyelv a 2-es patchbe.

   • Igazából bármilyen formában is érkezzen, kíváncsiak vagyunk rá. Majd a harmadik patchel együtt pedig végül is megoldható egy végletekig polírozott változat érkezése :)

 1. Elnézést az offért, de nem találtam a COP -ról cikket, ezért itt szeretném megkérdezni, hogy mi a helyzet a Complete mod magyarításával? Miért állt meg 96%-on?

  • Ez az én saram, egyrészt sokáig teljesen le voltam terhelve, nem jutott időm semmiféle magyarítással kapcsolatos dologra, másrészt néha az új projektek „átveszik a hatalmat”, magasabb prioritást kapnak, és addig a régebben elkezdett darabok fejlődése megreked. Most például a Lost Alpha magyarítása az elsődleges, ami váratlanul, számunkra igen szerencsétlen időzítéssel jelent meg, de nem hagyhatjuk cserben a Zóna magyar anyanyelvű lakóinak tömegeit, akik nagyon várják a magyarítást.

   A CoP Complete modhoz illesztett magyarítás kiadhatóvá válásához emlékeim szerint már csak egy alapos, teljes végigjátszásos bétatesztelés hiányzik, és az esetleg felmerülő hibák javítása. Mondhatni, elég rossz helyen állt le a fejlesztés, de nincs elfelejtve, egyszer vissza fog kerülni a munkapadra.

   • Köszi a választ! De végül is nem baj. hogy a LA miatt késik picit, mert azt is nagyon várom, meg ahogy látom gyorsan haladtok vele.
    Egyébként ha nincs tesztelőtök a Complete modhoz, én boldogan vállalom!

  • De, a T.A.L.K.E.R. – Lost Alphabet, ami egy roguelike text-only változat… :)

   De ha egy elektronikai alkatrészről elnevezett kardra gondoltál, akkor talált.

   • Akkor nem a Traktor Szimulátor? Szomorúan hallom. Egye fene, a kardossal is beérem. 😛

    Erről a TALKER-ről meg inkább valami hangoskönyv jut az eszembe.

    És most eszem egy kis Túrótortát. Kér valaki?

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>