Hades magyarítás v1.01 frissítés

Majdnem dátumra pontosan egy évvel a megjelenése után szükségessé vált egy apró, de elég nagy jelentőségű frissítés kiadása a Hades magyarításához, ami orvosolja azt a korábban senki által nem jelentett, viszont garantáltan mindenkinél előfordult hibát, amitől a játék az epilógus során egy ronda nagy hibaüzenet kíséretében leállt.

A frissítést az 1.0 változat szabályos eltávolításával, a HadesMagyaritas könyvtár ezt követő törlésével, majd az 1.01-es csomagból a leírtak szerinti (újra)telepítésével a legbiztonságosabb elvégezni.

Az 1.01-es változat jelenleg még csak a „tartalék” letöltési helyen érhető el, a magyaritasok.hu frissítéséről később intézkedünk; kéretik odafigyelni a megfelelő helyről letöltésre.

5 hozzászólás a(z) “Hades magyarítás v1.01 frissítés” bejegyzéshez

 1. Steam decken próbáltam de nem akar működni esetleg tudnátok-e segíteni ? Vagy sajnos nem is fog működni ?

  • A csomagban levő .sh kiterjesztésű telepítő/eltávolító parancsfájlok Linuxhoz valók, és mivel a SteamOS egy Valve által barkácsolt egyedi Linux, azok közvetlen futtatásával elvileg működhet a telepítés.
   Meg persze tudni kell, hogy Linuxon hova települ a Steam, hova telepíti a játékokat (esetleg kell-e hozzá engedélyeket módosítani), és ennek függvényében hova kell bemásolni a magyarítást, hogy utána a .sh telepítő futtatáskor megtalálja a játékot és a lecserélendő fájlokat.

   • Ahogy rányomok a .sh -ra megnyitja nekem kate-ben ami ilyen cmd történet majd az output azt írja LSP Client Warning] Failed to find server binary: bash-language-server
    Please Check youre PATH for the binary

    • Ezt “Steam” módban vagy “Desktop” módban próbálod? Legalábbis ha jól értem, a Decknek két üzemmódja van, egy olyan, amikor lényegében maga a Steam szolgál egy (csökkentett) op. rendszerként (és a szokványos op. rendszer funkciók nagyja nem működik), meg egy olyan, amikor lényegében egy Linuxos PC-ként viselkedik, amin rendesen lehet bármilyen Linux alkalmazást (shell scriptet stb.) futtatni. A .sh fájlokat ebben a módban kellene megpróbálni használni.

     Ha így nem (sem) működik, akkor a jelek szerint mégse annyira Linux, mint kellene, vagy valamit állítgatni kellene hozzá a rendszeren, vagy ki tudja (a scripteket nem mi írtuk, nem értünk a Linuxhoz, készen kaptuk egy Linuxot használó játékostól, aki kikísérletezte, hogyan tudná telepíteni magának a magyarítást Linuxos PC-n, és az eredményt elküldte nekünk). Elvileg kézzel is lehetne telepíteni, de ahhoz egy kb. fél oldalas leírást kellene írnom, hogy mit és hol kell létrehozni, átnevezni, átmásolni, bemásolni stb.

    • Szigorúan csak a hibaüzenet alapján gondolkodva úgy tűnik, mintha BASH-t (magát a parancsértelmezőt) nem találná a rendszer, vagy nem lenne hozzáférési joga. A telepítő script talán még el sem indult.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>