Újabb… jő…

Miután a napokban megjelent a Black Mesa 0.9-es, a teljes Xent is tartalmazó nyilvános változata, amely a fejlesztők bejelentése szerint nagyjából szerkezetkész, és a továbbiakban már főleg csak technikai jellegű frissítések várhatók, úgy tűnik, elérkeztünk abba az állapotba, ahol már érdemes lehet komolyabban foglalkozni vele.

Mivel a szöveg a korábbi változat(ok)hoz képest vélhetően csak korlátozott mértékben változott/bővült, valószínűleg viszonylag kevés fordítási munka lesz vele. A nagyobb probléma a magyar szöveg játékba juttatása lesz; emlékeim szerint semmilyen, a Source motornál normál esetben használatos módszer nem működött (aminek elérése elég komoly munkájába kerülhetett a fejlesztőknek, csak tudnám, mi szükség volt erre), úgyhogy ki kell deríteni, milyen és mekkora mértékű hackelésre lesz szükség hozzá (ha egyáltalán megoldható, bár annyira azért talán csak nem tudták elrontani).

3 hozzászólás a(z) “Újabb… jő…” bejegyzéshez

  1. Sziasztok
    Megkérdezni a fejlesztőket hogy a fordítást betennék-e a játékba. Szerintem egy próbát megérne!

    • Lehet, hogy megpróbálkozunk vele, de az alapvető probléma az, hogy néhány fájlnak a játékhoz adásánál (ahogy normál esetben kezelné a Source a lokalizációs fájlokat, minimális fejlesztői beavatkozást igényelve) többre van szükség ahhoz, hogy a magyar szöveg normálisan megjelenjen, illetve hogy a játék egy bizonyos része ne dobjon hátast a magyar szöveg jelenlétére valami érthetetlen okból. És szinte biztos, hogy a fejlesztők semmi hajlandóságot nem mutatnának ezeknek a járulékos problémáknak a megoldására egy marginális jelentőségű nyelv miatt, ezért még akkor is telepíteni kellene utólag egy hacket, ha a magyar fájlok a játékkal együtt érkeznének.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>