Lost Alpha-béta

Elkészült a S.T.A.L.K.E.R.: Lost Alpha magyarítás nyilvános béta változata az 1.3002 játékverzióhoz. A szöveg teljes, a béta állapot oka, hogy a magyarítás még nem esett át teljes játéktesztelésen, mert azt a feliratozó mod készítésével párhuzamosan tervezzük elvégezni, ami viszont meglehetősen időigényes, és nem akartuk további hetekkel (hónapokkal) késleltetni a lényegében kész alapszöveg kiadását.

9 hozzászólás a(z) “Lost Alpha-béta” bejegyzéshez

 1. Sziasztok!

  Első körben, köszönet és végtelen hála, hogy foglalkoztok életem legmeghatározóbb játékának, eme fordításával :)
  Kérdésem annyi volna, 1.3003 as verziót telepítettem, ezzel semmikép sem tudtam érvényesíteni a magyarosítást.
  Várjam meg a végleges verziót, vagy lépjek vissza 3002 verzára?

  Válaszotok, előre is köszönöm!

   • Options -> Game -> Language ???
    Gondoltam felteszem a kérdést, csak mert én is estem már akkora bűnbe, hogy előbb kérdeztem, mint manualt olvastam… :)

  • Ezzel így sajnos nem tudunk mit kezdeni, nincs elég információ. Mit csináltál meg eddig, és milyen változás állt be attól a játékban? Ha semmi, akkor a legvalószínűbb lehetőség az, hogy nem (a megfelelő helyre) másoltad be a gamedata mappát. Ugyanoda kell másolni, ahol az appdata és a bins mappa is van, a gamedata legyen a harmadik.

  • Kösz a jelzést, ez sajnos nem a magyarítás hibája, hanem a játéké; azok a szövegek (valószínűleg) ügyesen bele vannak drótozva a párbeszédvezérlő leírófájlba, így csak annak a módosításával válnak fordíthatóvá.

   Jegyeztük, a következő verzióban valószínűleg házon belül javítjuk (jeleztünk már nem egy ilyen hibát a fejlesztőknek, eddig bármiféle reakció nélkül).

  • Mindkét – azonosító helyett szövegként bedrótozott – felirat a config\gameplay\dialogs_escape.xml fájlban van elrejtve, ugyanúgy – a jó fájl mellékelésével – tudjuk javítani, mint a többi ilyet, amit eddig találtunk. Az ilyen hibák a többi nyelvre is hatnak, ezért érthetetlen, hogy a tisztelt Lost Alpha-fejlesztők, akik nem mind angolok (nagyon nem!), hogyhogy nem javítják maguktól, arról nem is beszélve, hogy eleve hogy jut eszükbe egy csak szövegtábla-azonosítókat tartalmazó vezérlőfájlba csak úgy beleírni egy konkrét angol szöveget.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>