Beköszöntő

A ficsoport.hu oldal indulása jó alkalom arra, hogy áttekintsük az eddig történteket és a jövőre vonatkozó terveinket. Akik figyelemmel követték munkásságunkat, azoknak bizonyára nem sok újat mond az alábbi összefoglalás, legfeljebb annyit, hogy a dolgok nem „véletlenül alakultak így”, hanem keményen hajtottunk e célok eléréséért.

Jót, gyorsan, olcsón (kettőt választhatsz) – bár a régi élc igazságát már sokan sokféleképpen felismerték, mi mindig azon voltunk (és leszünk), hogy a játékszerető magyar közönség eggyel többet választhasson.

Jót – képességeink legjavát nyújtva igyekszünk a magyar szöveget és annak játékbeli megjelenését tökéletesre csiszolni. Ezt néha a játék frissítései miatt később meg kell ismételnünk. Alkalomadtán, ha a játék jellege és az alkalmazott technika lehetővé teszi, betűtípusokat, textúrákat és hangokat magyarítunk, de közreadtunk már saját készítésű modokat és játékhoz kapcsolódó novellákat is.

Gyorsan – a fordításra kiszemelt játékok szövegéhez próbálunk a lehető leghamarabb hozzáférni, ezzel is elősegítve a jó munkához szükséges idő megfelezését. Törekszünk a magyar szöveg mihamarabbi kiadására, esetenként akár nyilvános bétateszt formájában is.

Olcsón – a szabad forrású szoftver korában már senki sem állítja, hogy az ingyenesség feltétlenül rossz minőséget jelentene. Emellett a nem hivatalos műfordítások jogi szürkezónájába eső termékeket pénzért adni sem etikus, sem jogszerű nem lenne. Tehát az elkészült magyarításainkhoz továbbra is késedelem és ellenszolgáltatás nélkül hozzáférhet mindenki. Mostantól azonban lehetőséget biztosítunk eddigi és jövőbeni munkánk díjazására és anyagi támogatására önkéntes adományok formájában.

Hisszük, hogy itt vázolt elveink egyetértésre és helyeslésre találnak Olvasóinknál.

tl;dr Nagy változás nincs, szinte minden marad úgy, ahogy volt.  :)

Egy hozzászólás a(z) “Beköszöntő” bejegyzéshez

  1. Sziasztok!

    Ezúton gratulálok e célotok eléréséhez! Kívánok nagyon-nagyon sok kitartást, türelmet, Isteni- félisteni- emberi-segítséget :-) ; kívánok még jó egészséget is a további céljaitok, álmaitok megvalósításához!
    Köszönöm Nektek eddigi áldozatos munkátokat, sok örömet szereztetek a fordításaitokkal.
    Csak így tovább, minden jót!

    Üdvözlettel: Freel

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>