Black Mesa logo

Természetesen nem is lehetett kérdéses, hogy el fogjuk készíteni minden idők legjobban várt Half-Life 2 módosításának magyarítását, még akkor is, ha erre a lehetőségre is annyit kellett várnunk, mint a Duke Nukem Forever esetében.

További érdekességek e magyarítás készítéséről...

Ugyanis mindent összeszámolva a teljes várakozási idő valami egészen hasonlóra jönne ki, tekintve, hogy a Black Mesa tartalmilag teljes, immár a Xen játékrész egy teljesen újragondolt változatát is tartalmazó verziójára a korábbi után még további hét évet kellett várni. A projekt időközben elfogyasztott néhány projektvezetőt, vezető fejlesztőt, és számos egyéb közreműködőt, továbbá ingyenes modból (a Valve jóváhagyásával és a szükséges tartalmak licencelésével) fizetős termékké vált.

A minket érintő tartalom viszont meglehetősen keveset változott, tekintve, hogy a Xen egésze során legfeljebb néhány tucat sornyi feliratozandó szöveg hangzik el. A technikai problémákból viszont nem lett kevesebb, legfeljebb csak átalakultak. A korábban szükséges járulékos fájlokra, és egyes esetekben maguknak a pályafájloknak a módosítására már nem volt szükség, ki kellett viszont küszöbölni a játékban használt betűkészlet és a Source motor hiányosságainak kölcsönhatásából eredő esztétikai hibákat, és megkerülni a korlátozást, ami alapesetben megakadályozta a magyar (vagy bármilyen egyéb külső) nyelvi fájlok betöltését és használatát. Akadt még némi bizonytalanság a HEV-indítási szekvencia kezelésénél, kisebb problémák egyes kezelőfelület-leírófájlokban, és néhány egyéb apróság, amelyek miatt néhány olyan fájlt is módosítanunk kell, amelyeket normál körülmények között nem feltétlenül lenne ajánlott.Letöltés

Név: Black Mesa (teljes játék) magyarítás (1317 KB)
Letöltési hely: Alternatív letöltési hely
Kiadás ideje:
2020. március 17. – v1.01 (További információ)
 • Frissítve a játék 2020. márc. 6-i „kiadott” 1.0 verziójához.
 • Választható nagyobb betűméret használata szinkronfeliratozáshoz.
2020. január 25. – v1.00
 • A kezelőfelület és a szinkronfeliratozás magyar.

Visszajelzés

Az oldal alján levő Hozzászólás funkcióval küldhetsz a magyarítással kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket, hibajelzéseket. A játéknak van fórumtémája a Magyarítások Portálon is.

13 hozzászólás a(z) “Black Mesa (teljes játék)” bejegyzéshez

  • Kösz, megnézzük, mit lehet tenni a jó ügy érdekében. Bár van néhány lokalizációval kapcsolatos hiba a játékban, amit előbb ki kellene javítaniuk, hogy (magyarul) normálisan működjön (és amit mi külön patcheléssel kijavítunk helyettük).

  • Nagyjából egy hónapja hirdették meg, jelenleg így áll a projekt: a közösségi fordítás kész, minden sor jóváhagyva. A minősége pont olyan, mint várható volt. Elgépelés és helyesírási hiba nem jellemző, tartalmilag helyenként erősen véleményes. A kutatóintézetben elterjedt az általános tegeződés és az összefüggéstelen párbeszéd.

   A szöveg játékba kerülése csak a közösségi fordításon keresztül lehetséges, de a hogyan és a mikor még a távolba vész.

 1. sziasztok, minden szép, minden jó, köszönöm szépen; egyetlen problémám van hogy iszonyú kicsi a felirat, (nagy felbontásnál) és nem értem hogy tudom a méretét állítani.

  • A játékban nem lehet állítani a szinkronfeliratozás méretét (sem), de ha a magyarítást a BlackMesaHU-Tudnivalok.hta indításával teszed fel, a Telepítés 3. pontja alatt bekapcsolhatod a Választható módosítás keretben található kapcsolókat, melyek pont a nagy felbontásban futtatott játékhoz készültek, az első kisimítja, a második megnöveli a szinkronfeliratozás betűtípusát.

 2. Hello, sajnos nem működik a magyarítás, eredeti steames verziónál.
  A letöltött .zip ből a BMSmagyaritas mappát bemásoltam a meghajtó:\steam\steamapps\common\Black Mesa\ könyvtárba, elindítottam a BMSMagyaritas\BlackMesaHU-Telepito.bat filet, egy villanás után semmi több nem történik. Elindítom a játékot, minden marad az eredeti nyelven, az options-ben nyelvválasztásnál sincsen magyar.
  Mit csináltam rosszul?
  Előre is köszi a segítséget, nagyon régen játszottam a játékkal, jó lenne most felújítva, ráadásul magyarul végigtolni.
  Üdv Pé

  • Ez valami helyi probléma, amit távolról lehetetlen kideríteni. Normál körülmények között a telepítő nem tud magától bezáródni, valamilyen (hiba)üzenettel nyitva kell maradnia az ablaknak, amíg kézzel be nem zárod. Egyetlen tippem, hogy valami (pl. valamilyen túlbuzgó biztonsági program) blokkolja a batch fájl futtatást, és el se tud indulni a telepítő.

 3. …hát ez sajnos nem dolgozik. Úgy tűnik viszont, hogy egyáltalán nem ismeri fel a játék. kettőskeresztQTUI_OPTION_…. jelzés az van. A bms könyvtárba bent van… Munka nincs. A rendszer nem ismeri fel. Talán elérési út hiba…vagy más? A program nem találja…

  • Ééérdekes… Mennyire pontosan követted a telepítési útmutatót? …csak mert volt már szerencsénk mindentől független, önálló gondolkodókhoz, akik „nehogy már előírják nekem, mit csináljak!” felkiáltással néhány lépést kihagytak vagy megváltoztattak, miáltal a helyes telepítés esélye zajszint alá csökkent.

   Szóval megpróbálhatjuk kideríteni, hol megy félre a dolog, ha leírod, pontosan mit hova tettél, mit csináltál, stb. telepítéskor.

 4. Nagyon köszönöm ezt a szép munkát!!
  Az összes hl játékkal játszottam, de ez valahogy kimaradt.
  Most rátaláltam és jó, hogy meg van a magyarítás!!
  Még egyszer köszönöm!
  Tibor

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>